L’Advocacia en bloc es manifestarà el dia 24 de juliol a Madrid

Consell de l’advocacia catalana.
Barcelona.

L’advocacia institucional ha convocat una concentració a Madrid el proper dijous, 24 de juliol, per manifestar el seu rebuig al projecte de Llei d’Assistència Jurídica Gratuïta i a l’avantprojecte de Llei de Serveis i Col·legis Professionals. Els 14 Col·legis d’Advocats Catalans participaran a la concentració dels degans i de les Juntes de Govern dels 83 Col·legis d’Advocats de tot l’Estat, en protesta per aquestes i altres normes que promou el Govern estatal, i especialment el Ministeri de Justícia, per considerar que allunyen la Justícia i afecten a la defensa dels drets dels ciutadans.

La concentració aplegarà els màxims representants –degans i demés membres de les Juntes de Govern- dels 83 Col·legis d’Advocats de tot l’Estat Espanyol -entre els quals els 14 catalans- al Consell General de l’Advocacia Espanyola (CGAE), per recórrer plegats el trajecte que separa la seu del CGAE fins el Ministeri de Justícia.

L’Advocacia manifestarà d’aquesta manera el seu més rotund rebuig a l’avantprojecte de Llei de Serveis i Col·legis Professionals, a punt de ser aprovat pel Consell de Ministres, i al projecte de Llei d’Assistència Jurídica Gratuïta, que ja ha rebut llum verda pel Consell de Ministres i pendent només de ser debatut al Senat per a la seva aprovació definitiva.

La manifestació pretén també estendre el rebuig del col·lectiu de l’Advocacia a la resta de reformes en matèria de Justícia impulsades pel ministre Gallardón, com ara la controvertida Llei de Taxes Judicials –en vigor des de novembre del 2012, i pendent de diversos recursos d’inconstitucionalitat- o l’avantprojecte de Llei Orgànica del Poder Judicial (LOPJ) aprovat el passat mes d’abril pel Consell de Ministres, que preveu la desaparició dels actuals partits judicials i la centralització en les capitals de cada província dels òrgans judicials.

Objectiu: Allunyar la Justícia del ciutadà

El tret comú de totes aquestes reformes legislatives és allunyar i dificultar l’accés a la Justícia del ciutadà, ja sigui posant traves econòmiques -com en el cas de la Llei de Taxes- o bé allunyant d’ell els òrgans judicials –Llei de Demarcació i Planta-. La Llei de Col·legis Professionals, que limita la col·legiació només als advocats que actuïn davant tribunals i per als que prestin assistència jurídica i no mantinguin relació laboral amb el assessorat, implicarà una absoluta manca de control deontològic i disciplinari que deixarà desprotegit al ciutadà. A més, la reducció de quotes que estableix, condemnarà a la desaparició a molts Col·legis, obligant un cop més al ciutadà a desplaçar-se per acollir-se als seus serveis, com a ara el d’Assistència Jurídica Gratuïta. Precisament la nova Llei que regularà aquest servei contempla la possibilitat de què un advocat d’ofici estigui adscrit al torn d’un col·legi situat a centenars de quilòmetres del domicili del sol·licitant, un fet que allunyarà encara més la justícia del ciutadà.

1 comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *