Es celebra a Barcelona el ‘Dia internacional de l’Advocacia Jove’

Redacció
Barcelona

 

El Col·legi d’Advocats de Barcelona (ICAB), el Grup d’Advocats joves de Barcelona (GAJ) i la Confederación Española de Abogados Jóvenes (CEAJ) es mostren esperançats pel caràcter dialogant del nou ministre de justícia, Rafael Català. Creuen que amb aquesta actitud es podran fer canvis importants en la llei de taxes judicials i en altres reformes legislatives com el Projecte de llei d’assistència jurídica gratuïta, l’Avantprojecte de llei de col·legis i serveis professionals o la llei d’accés a la professió.

El Col·legi d’Advocats de Barcelona, el Grup d’Advocats Joves del Col·legi d’Advocats de Barcelona (GAJ) i la Confederación Española de Abogados Jóvenes (CEAJ) han realitzat un acte institucional al Palauet Casades, seu de l’ICAB, amb motiu del ‘Dia internacional de l’Advocacia Jove’, que es commemora cada 31 d’octubre. L’objectiu ha estat reflexionar sobre la situació que viuen els lletrats joves i la situació de la justícia en el nostre país. Les conclusions d’aquesta reunió han estat presentades en una roda de premsa que ha comptat, a més, amb la participació de: el degà dels advocats de Barcelona, Oriol Rusca; el president del Grup d’Advocats Joves de Barcelona, Esteve Grima, i el president de la Confederación Española de Abogados Jóvenes (CEAJ), David Díez Revilla. A l’acte també han estat presents altres autoritats com el president del Consell de l’Advocacia catalana, Abel Pié.

D’esquerra a dreta: Esteve Grima, president del Grup d’Advocats Joves de Barcelona, Oriol Rusca, Degà del Col•legi d’Advocats de Barcelona, Abel Pié, President del Consell de l’Advocacia Catalana i David Díez Revilla, president de la Confederación Española de Abogados Jóvenes (CEAJ).
D’esquerra a dreta: Esteve Grima, president del Grup d’Advocats Joves de Barcelona, Oriol Rusca, Degà del Col•legi d’Advocats de Barcelona, Abel Pié, President del Consell de l’Advocacia Catalana i David Díez Revilla, president de la Confederación Española de Abogados Jóvenes (CEAJ).

L’advocacia jove ha aprofitat aquesta jornada per analitzar la situació actual en què es troba la justícia. Hanmanifestat el seu rebuig contra lleis que estan en vigor i que van en detriment dels drets dels ciutadans, com és la Llei de taxes judicials, que el proper 20 de novembre complirà 2 anys de la seva vigència.  Alhora s’han mostrat satisfets amb el caràcter dialogant i la voluntat de rectificar mostrada pel ministre de justícia, Rafael Catalá. “Desitgem que aquestes intencions es compleixin, que hi hagi un diàleg real amb els operadors jurídics i es produeixin reformes efectives i consensuades amb els professionals que treballem amb les Lleis”, ha explicat Rusca, qui ha afegit: “seria molt bona notícia que les persones físiques i les petites i mitjanes empreses quedessin  exemptes de pagar la taxa judicial, perquè vulnera el dret a la tutela judicial efectiva. Estem satisfets per la receptivitat que a priori ha manifestat del nou ministre davant de les nostres demandes”.

L’advocacia jove també ha analitzat altres reformes legislatives com el Projecte de llei d’assistència jurídica gratuïta, l’Avantprojecte de llei de col·legis i serveis professionals o la llei d’accés. En relació a aquesta darrera, el Grup d’Advocats Joves s’ha mostrat esperançat amb el ministeri que sembla que complirà la llei, és  a dir, que aquesta prova contempli preguntes sobre el dret civil autonòmic i que es pugui fer a totes les comunitats autònomes, evitant així que bona part dels futurs advocats s’hagin de desplaçar obligatòriament a Madrid per realitzar aquest examen, com malauradament ha succeït enguany. “La realització d’aquesta prova comporta una despesa important de temps i de diners, que no té cap sentit, atès que altres convocatòries oficials es realitzen sense cap mena de problema a les capitals de província”, ha explicat Grima. El nou tarannà del ministeri de Justícia sembla que serà sensible a aquesta demanda i esperem que a finals d’any es compleixin les sol·licituds de l’advocacia barcelonina, quant a l’examen d’accés.

Les conclusions de la situació de la justícia segons l’advocacia jove han estat presentades en format de Manifest. Tanmateix també l’acte ha servit per presentar un decàleg de bones pràctiques per millorar la situació laboral dels advocats joves.

1 comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *