Gonçal Oliveros presenta la seva precandidatura, per retornar l’ICAB als col·legiats i acabar amb el personalisme

Redacció.

Els advocats Gonçal Oliveros i Anna Boza, acompanyats de membres del seu equip, han presentat la seva precandidatura a les eleccions al Deganat i Junta de Govern del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, en un acte celebrat a migdia d’avui a l’Ateneu Barcelonès. Les eleccions es preveuen al mes de juny. 

En el decurs de la presentació, el candidat a degà ha explicat la motivació del seu equip de cara a l’objectiu de convertir el Col·legi en una eina de treball realment útil pels seus col·legiats i col·legiades, contra la precarietat laboral i al servei dels drets dels lletrats enfront d’altres institucions jurídiques o administratives, d’acostar les delegacions al cor de l’ICAB; dels drets fonamentals de la societat, de potenciar l’ús del català a la justícia i de la lluita permanent en pro del dret universal de defensa.

Boza i Oliveros han explicat també el model participatiu, col·laboratiu i allunyat de tot personalisme que volen implantar a l’ICAB, d’acord amb el sistema teal de les organitzacions més avançades, tal com simbolitza el color corporatiu adoptat per la precandidatura. “Som una proposta de base, per millorar la vida laboral de tots els companys i companyes, i defensar els drets fonamentals de la societat”, ha dit Oliveros.  

Oliveros

Pel que fa a les eines al servei de les col·legiades i els col·legiats, han parlat d’utilitzar tècniques de màrqueting per potenciar, entre altres coses, la necessitat d’una advocacia preventiva; del vot electrònic i l’ús de les noves tecnologies per una gestió més transparent i participativa; de prestar assistència tècnica als despatxos petits en temes informàtics i de gestió administrativa; d’impulsar una borsa de treball útil i eficaç i lluitar contra la precarització dels advocats i advocades d’ofici; de conciliació familiar; de defensar les advocades davant el perill d’assetjament sexual.

Els candidats i candidates han expressat finalment el seu objectiu de convertir el Col·legi en un espai social i en lloc de trobada dels col·legiats i col·legiades per fer networking o compartir aficions, com ara el teatre, la música coral, o la pràctica de diferents esports. 

La precandidatura està integrada per Gonçal Oliveros (candidat a degà), Anna Boza (candidata a vicedegana), Christian Navarro, Joana Badia, Sergi Blázquez, Mireia Casals, Francesca López-Pinto, Jordi Manyà,  Assumpció Martínez, Lluís Mestres, Pol Olivet, Robert Sabata, Elpidio José Silva, Teresa Vallverdú, Núria Sánchez i Sandra de la Iglesia.

2 comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *