L’ICAB es prepara per anar a eleccions el proper 3 de juny

Redacció.

El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) va convocar ahir eleccions per al proper dijous 3 de juny per renovar la totalitat de la seva Junta de Govern, és a dir, els càrrecs de degà/na, vicedegà/na, secretari/a i tretze diputats/des; el mandat per a cadascun dels càrrecs serà de 4 anys.

Mª Eugènia Gay i Gonçal Oliveros presenten les seves pre-candidatures

S’apropa l’inici de la campanya electoral que marcarà el futur de l’advocacia barcelonina en els pròxims quatre anys; les primeres principals pre-candidatures que s’enfrontaran en aquests comicis ja donat el tret de sortida a la pre-campanya per iniciar el recapte de vots per a aquest proper juny.

Mª Eugènia Gay, ha fet públic avui un video a través de les seves xarxes socials presentant la seva pre-candidatura a les eleccions d’aquest juny. Així mateix, ha fet circulat entre els seus contactes una carta -a la qual El Jurista ha tingut accés-, en la qual ha defensat la seva gestió i ha proposat renovar la confiança de l’advocacia de Barcelona per tal de portar a terme un “programa encara més ambiciós, valent i decidit, que ofereixi a l’advocacia el protagonisme que es mereix i necessita”.

A tot això, Gay ha exposat que “ara se’ns ha fet palès la necessitat de continuar reforçant una Institució que requereix compromís, unitat i fermesa per afrontar la realitat actual de l’Advocacia, donant continuïtat a un projecte que va néixer amb vocació de futur i de millora contínua”.

Mª Eugenia Gay

Per altra banda, divendres passat, l’advocat Gonçal Oliveros, acompanyat de membres del seu equip, va presentar la seva pre-candidatura, en un acte celebrat a l’Ateneu Barcelonès. 

Oliveros va explicar també el model participatiu, col·laboratiu i allunyat de tot personalisme que vol implantar a l’ICAB. “Som una proposta de base, per millorar la vida laboral de tots els companys i companyes, i defensar els drets fonamentals de la societat”, va exposar Oliveros. 

La candidatura d’Oliveros va parlar d’utilitzar tècniques de màrqueting per potenciar, entre altres coses, la necessitat d’una advocacia preventiva; del vot electrònic i l’ús de les noves tecnologies per una gestió més transparent i participativa; de prestar assistència tècnica als despatxos petits en temes informàtics i de gestió administrativa; d’impulsar una borsa de treball útil i eficaç i lluitar contra la precarització dels advocats i advocades d’ofici; de conciliació familiar; de defensar les advocades davant el perill d’assetjament sexual.

Oliveros

Presentació de les candidatures

El pre-candidats tindrà fins el proper 13 de maig a les 24h per presentar les seves candidatures al Registre del Col·legi (Mallorca, 283, planta baixa, Barcelona).

Votacions

Més de 24.000 persones col·legiades estan convocades a les urnes. Durant la jornada electoral del 3 de juny, els electors i les electores podran emetre el seu vot de forma presencial a la seu del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (Mallorca 283) entre les 9 h i les 21 h.

El 3 de juny es podrà votar també a la Ciutat de la Justícia (Gran Via de les Corts Catalanes 111, edifici P, 1a planta) i a la seu de totes les Delegacions de l’ICAB (Arenys de Mar, Badalona, Berga, L’Hospitalet de Llobregat, Gavà, Igualada, Prat de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Vilafranca de Penedès, Vilanova i la Geltrú), en l’horari de 9 h a 14 h.

També es podrà votar per correu i els dies 1 i 2 de juny serà possible emetre el vot presencial de manera anticipada a la seu central del Col·legi (Mallorca 283, Barcelona), entre les 13 i les 20 h

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *