Gay, Oliveros, Paños i González es disputaran el deganat de l’ICAB

Redacció.

Un total de cinc candidatures s’han presentat per participar en les eleccions que el Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) ha convocat per al proper dijous 3 de juny. Per segon cop en la història de la Corporació es renova la totalitat de la Junta de Govern, formada pels càrrecs de degà/na, vicedegà/na, secretari/a i tretze diputats/des. El mandat per a cadascun dels càrrecs és de 4 anys.

Han estat proclamades un total de cinc candidatures, de les quals tres opten a tots els càrrecs i dues a alguns dels càrrecs electes. 

eleccions icab

Mª Eugènia Gay, Gonçal Oliveros, Josep M. Paños i Vanessa González es disputaran el deganat

En les presents eleccions al Deganat competiran quatre candidats al càrrec de Degà/na; Mª Eugènia Gay qui optarà a la reelecció al càrrec es disputarà, principalment, les presents eleccions contra Gonçal Oliveros qui parteix com el candidat alternatiu a la gestió de Gay. Així mateix, tots dos competiran, també, en les llistes obertes contra Josep M. Paños i Vanessa González.

Mª Eugènia Gay (candidata a Degana) comença aquesta cursa electoral amb l’avantatge de qui pot demostrar i fer-se valdre de la seva gestió com a degana aquests últims quatre anys. Gay estarà acompanyada de Jesús Sánchez García (Candidat a Vicedegà) i Joaquim de Miquel Sagnier (Candidat a Secretari). Així mateix, estarà, també, acompanyada dels seguents candidats a diputat: Montse Pintó Sala, Miquel Queralt Cap, Frederic Munné Catarina, Rosa Isabel Peña Sastre, Yvonne Pavía Lalauze, Ramón Ángel Casanova Burgués, Carles García Roqueta, Núria Flaquer Molinas, Susana Ferrer Delgadillo, Mª Carmen Valenzuela Hidalgo, Mireia Ramon Rona, Paz Vallés Creixell i Albert Carles Subirats.

Mª Eugenia Gay

 

Gonçal Oliveros (candidat a Degà) es va donar a conèixer durant la pre-campanya electoral com la candidatura alternativa a Gay, amb un discurs de denuncia del personalisme i la patrimonialització de l’ICAB per part de la Degana sortint. Així mateix, ha defensat un ICAB en una eina de treball realment útil pels seus col·legiats i col·legiades, amb un discurs contra la precarietat laboral, d’un ICAB al servei dels drets dels advocats enfront d’altres institucions jurídiques o administratives, d’acostar les delegacions al cor de l’ICAB i de potenciar l’ús del català a la justícia i de la lluita permanent en pro del dret universal de defensa.

Oliveros estarà acompanyat d’Anna Boza (candidata a vicedegana), Mireia Casals Isart, Joana Badia Rion, Sergi Blàzquez Quevedo, Sandra de la Iglesia Colet, Ramon Estebe Blanch, Antoni Ferré Mestre, M. Francisca López-Pinto Bosch, M. Assumpció Martínez Rogés, Lluís Mestres Nualart, Christian Navarro Díaz, Pol Olivet Rivera, Núria Sánchez March, Elpidio José Silva Pacheco i M. Teresa Vallverdú Baró.

oliveros

Vanessa González Fornas (candidata a Degana) torna a presentar la seva candidatura al Deganat de l’ICAB, després de concorre repetides vegades en anterior comicis electorals. En una recent publicació a la xarxa social Twitter, de data 12 de maig, anunciava que presentava la seva candidatura amb l’ànim de seguir lluitant per la dignitat de l’advocacia, del torn d’ofici, però sobretot de les persones col·legiades de l’ICAB que no es senten representades pels guardians de la burgesia catalana.

González estarà acompanyada de José Delgado Rodríguez (Vicedegà), Concepcion Cortés Pablo, Pedro García Salinas, Jannett Frias Fernández, Maria Yolanda Rodríguez Leonis, Ana Maria Moreno Ciércoles, Angelina del Pino García, Ángel González Sarrate, José Amigo Mosteirin, Roman Meseguer Caraltó, Ignacio Cánovas Canalda, Juan Antonio Fuertes Feliu, Inés Jovita Santamaria Flores, Mª Ángeles Valbuena Merino i José Luis Ferrer Galve.

Finalment, concorren, també, de manera individual, Josep M. Paños (candidat a Degà) i David Neila Pérez (candidat a diputat).

Votacions

Més de 24.000 persones col·legiades estan convocades a les urnes. Durant la jornada electoral del dijous 3 de juny, les persones electores podran emetre el seu vot de forma presencial a la seu del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (Mallorca 283) entre les 9 h i les 21 h.

El 3 de juny es podrà votar també a la Ciutat de la Justícia (Gran Via de les Corts Catalanes 111, edifici P, 1a planta) i a la seu de 10 de les Delegacions de l’ICAB (Arenys de Mar, Badalona, L’Hospitalet de Llobregat, Gavà, Igualada, Prat de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú), en l’horari de 9 h a 14 h.  A la Delegació de Berga es votarà el dimarts 1 de juny, de 9 a 14 h.

Els dies 1 i 2 de juny es podrà emetre el vot presencial de manera anticipada a la seu central del Col·legi (Mallorca 283, Barcelona), entre les 13 i les 20 h. També es podrà votar per correu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *