El CICAC en contra de l’avantprojecte de Llei de Serveis Professionals

Consell dels Il·lustres Col·legis d’Advocats de Catalunya.
Barcelona.
 
Logotip del CICAC.

A la vista del document que s’ha filtrat com a esborrany de l’avantprojecte de Llei de Serveis Professionals elaborat pel Ministeri d’Economia i Competitivitat, el Consell dels Il·lustres Col·legis d’Advocats de Catalunya (CICAC) expressa la seva preocupació per les directrius que hi apareixen, perquè atemptarien directament i de forma molt greu contra l’actual organització i sistema competencial en matèria de regulació de les professions titulades.

L’esmentat avantprojecte proposa una modificació pel que fa a l’àmbit territorial dels col·legis professionals. Concretament, el document diu que ‘la regla general serà que el col·legi sigui autonòmic, i excepcionalment, d’àmbit provincial’. Pel que fa a aquest punt, el CICAC manifesta que, d’acord amb l’article 125.1 de l’Estatut d’Autonomia, la competència en la determinació de l’àmbit territorial dels col·legis professionals correspon en exclusiva a la Generalitat de Catalunya, que l’ha vingut exercint de manera efectiva i plena fins ara. Al nostre país l’advocacia s’estructura des de fa molts anys en catorze col·legis que, des que es va constituir, l’any 1983, s’integren en el Consell. El CICAC es pronuncia fermament a favor d’aquesta forma organitzativa a Catalunya i de la defensa de la independència dels advocats i les seves organitzacions com a pilar fonamental de l’estat de dret.

Relacionat:

Anàlisi de l’avantprojecte de Llei de Serveis Professionals

Reaccions a l’avantprojecte de Llei de Serveis Professionals

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *