Els jutjats comencen a donar la raó al #NoVullPagar

Per Alexander Salvador.
Barcelona.
 

L’advocada Anna Oliver, coordinadora de Solidaritat Catalana per la Independència a València, ha guanyat el primer assumpte dels #Novullpagar front la Jefatura Provincial de Tráfico en seu del Jutjat Contenciós-Administratiu n. 9 de València.

Tal com expressa Nació Digital la resolució judicial ha resolt que sancionar algú per “no aturar-se en un peatge és mera tautologia” i en aquest sentit la sentència anula els arguments de Trànsit, els quals van al·legar una vulneració de l’article 153 del Codi de Circulació “‘Prohibició de passar sense aturar-se. Indica el lloc on és obligatòria la detenció per la proximitat, segons la inscripció que contingui, d’un lloc de duana, de policia, de peatge o algun altre, i en què hi pugui haver instal·lats mitjans mecànics de detenció. En tot cas, el conductor no podrà reprendre la marxa fins a haver complert la prescripció que el senyal estableix.” Finalment la sentencia falla a favor del #NoVullPagar.

Cal recordar que aquesta no és la primera victòria del #NoVullPagar; En Juliol del 2012, el Servei Català de Tràfic ja va deixar 35 denuncies sense efectes, tanmateix, aquesta és la primera victòria de l’acció popular als jutjats.

Quasi un any i mig després dels primers #Novullpagar els ciutadans que es van sumar a l’acció promoguda per Solidaritat Catalana per la Independència tenen una ferma base jurídica per a donar una força jurídica a la proposta, donat que ara ja no hi haurà cap escull a realitzar un #NoVullPagar. Per endavant només queda que es cristal·litzi jurisprudència favorable en torn al #NoVullPagar.

 

Uriel Bertran. Font: www.solidaritatcatalana.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *