Un pas més en el cas Millet: la fiscalia sol·licita 27 anys i 6 mesos de presó pels caps de la trama

Per Anna Jiménez.
Barcelona.

 

El Fiscal del cas ha sol·licitat en l’escrit de qualificació per a Fèlix Millet, l’expresident del Palau de la Música de Barcelona, 27 anys i 6 mesos de presó. Un altre tant del mateix recau sobre Jordi Montull, ex director administratiu, qui era la mà dreta del primer i a qui també se’l considera autor de l’expoli que va patir el Palau. En concret, Emilio Sánchez Ulled, fiscal anticorrupció els hi ha imputat, entre d’altres, delictes contra l’Hisenda Pública, de malversació de cabdals públics, d’apropiació indeguda i falsedat documental.

A l’ex directora financera de l’entitat, Gemma Montull, filla de Montull, se li demanen 26 anys de pena privativa de llibertat. Però també es formula acusació contra l’ex-tresorer de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), Daniel Osàcar, per tràfic d’influències i blanqueig de capitals, així com contra l’ex diputat convergent Jaume Camps.

Fèlix Millet
Fèlix Millet

Per la seva banda, l’acusació particular, això és, la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana (OC-OMC) i l’Associació Orfeó Català han sol·licitat 81 anys de presó per a Fèlix Millet, Jordi Montull i Gemma Montull, per la comissió de 5 delictes continuats d’apropiació indeguda, estafa i falsedat documental, si bé també acusen a catorze persones més entre les que es troben les dones de Millet i Montull així com ex empleats i administradors d’empreses vinculades al cas.

La presidenta del Palau, Mariona Carulla, ha calculat que els fons patrimonials expropiats han ser de 30,5 milions d’euros, si bé ja se n’han tornat aproximadament 6 milions.

Malgrat tot l’anterior, hem de recordar que el màxim de compliment efectiu és de fins a 25 anys ja que les penes dels delictes que s’imputen són de menys de 20 anys de presó  a tenor de l’article 76.1a del Codi Penal actual.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *