La vols? Vota-la

Per Marc Valls.

Xavier Sala i Martín digué: “Estic fins els nassos de la gent que no és radical. Si els EUA s’haguessin deixat portar pels no radicals, avui serien una regió d’Anglaterra. M’agradaria que el poble de Catalunya deixés d’estar dominat per aquesta gent que no és radical.

Doncs bé, el proper 25 de novembre aquestes paraules es poden fer realitat. Catalunya s’enfronta no a unes eleccions, sinó a les eleccions que poden suposar un punt i final amb Espanya i l’inici d’una nova i il·lusionant etapa amb Europa i la resta del món. També suposa, però l’inici d’una batalla, ja que com digué el President Mas: “Res no serà fàcil, però tot és possible”.

El passat onze de setembre, el poble català va dir prou, va deixar d’un costat el conformisme i l’ambigüitat que l’ha caracteritzat fins ara i va sortir al carrer amb la cara ben alta per donar un missatge molt clar: Catalunya, nou Estat d’Europa.

Ara és l’hora de que la voluntat del poble català, la independència de Catalunya, es vegi reflectida a les urnes en forma de vot el 25N. Ens trobem davant les eleccions del SÍ i del NO. Del SÍ a la independència i a l’Estat propi i del NO rotund al trencament amb Espanya. Dit això, cal tenir clar què és el que es vol assolir, que cada persona es pregunti què és el que pretén aconseguir amb el seu vot.

Ja ho va dir Miquel Martí i Pol i és que “serem allò que vulguem ser”. Cal saber doncs què és allò que volem i votem en conseqüència.

Només una cosa, si vols la independència, vota-la.

Marc Valls

Estudiant de Dret a la UAB i amant de la política. Segueixo amb interès i passió la política catalana i em considero un idealista i del tot inconformista.

5 comments

  1. Votar la indpendència és votar CiU? O és votar ERC? O és votar SI? O és votar CUP? Caram, no és gens fàcil! Quina llàstima que els partits indepes no siguin capaços de posar-se d’acord i unir-se en un únic partit….aíxi els va

  2. Un que diu les coses clares, ja era hora. Ara falta veure la voluntat del poble i la reacció del govern central. Anem pel bon camí, el 25N és el primer pas cap a un futur soberanista, ja és hora de que defensem el que durant tants anys se’ns ha negat.

  3. Arribarà el dia en que els catalans viurem en una pàtria lliure. Serem un país radicalment solidari amb les nacions oprimides i radicalment contrari a les nacions opressores. Un país radicalment just i democràtic.

    Recordant de nou el poeta, cal que enfilem l’agulla amb el fil d’un propòsit que ha de ser molt clar. Jo, ja saps de quina forma, també votaré independència.

    Bon artícle Marc!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *