Calatrava ha d’indemnitzar per deficiències en el Palau de Congressos d’Oviedo

Per Anna Jiménez
Barcelona

L’arquitecte valencià Santiago Calatrava haurà de pagar 3,27 milions d’euros a l’empresa promotora del Palau d’Exposicions i Congressos Ciutat d’Oviedo, que rep el nom de Jovellanos XXI. El motiu? El Jutjat de Primera Instància número 10 d’Oviedo va dictaminar que van haver-hi errors en l’execució de l’edifici. Fruit d’aquests desperfectes,  a l’agost de 2006 es va desplomar una part de l’enforcat de l’obra, pel què es van haver d’invertir 3,46 milions d’euros en la seva reparació.

L’empresa també reclama a l’arquitecte que es gastés 6,95 milions d’euros en una coberta mòbil que degut a problemes tècnics va quedar immobilitzada perquè considera que es tracta d’un sobrecost que té el seu origen en una mala previsió de l’arquitecte.

Al seu torn, però, l’arquitecte demandava a la promotora Jovellanos XXI perquè li devia 7,28 milions d’euros en concepte d’honoraris.

Així, el que ha fet el magistrat és establir el còmput d’indemnització que ha de satisfer l’arquitecte. La quantia ascendeix a 3,27 milions. Val a dir però, que es tracta d’una quantitat ja minorada en els 7,28 milions deguts a Calatrava pels honoraris no satisfets de manera que en puritat l’arquitecte hauria de pagar a l’empresa 10,55 milions, i al seu torn, l’empresa hauria de pagar al valencià 7.28, pel què al final la resta queda com ja hem dit anteriorment.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *