El PPCV davant la justícia

Per Àlvaro Comajuan
Barcelona

Amb l’absolució i fugida de la Generalitat de Francisco Camps no van acabar els problemes per diversos caps visibles del partit. En primer lloc, el cas Fabra ha arribat, després d’anys i d’haver passat per les mans de nou jutges instructors, al judici oral. Al final es veurà a Carlos Fabra a la banqueta acusat de tràfic d’influències, suborn i frau fiscal. La Fiscalia Anticorrupció ha demanat penes de 15 anys de presó per l’expresident de la Diputació de Castelló.

Encara i així, la sospita encara sobrevola aquest complicat cas, doncs els tres jutges que estudiaran el cas són els mateixos que van instar a l’últim instructor a anul·lar l’acusació de suborn, el qual va demanar empara al CGPJ (i el qual va ser concedit). En definitiva, s’està acusant a Fabra d’usar els seus càrrecs per beneficar a Vicente Vilar per obtenir permisos per comercialitzar productes sanitaris, cobrant-li quantitats milionàries per aquestes gestions.

Qui ja està encaminat cap al seu judici oral és Rafael Blasco, qui, a diferència de Fabra, encara és diputat, i es tenia que enfrontar a l’expulsió del grup parlamentari popular a les Corts, no per estar ja formalment acusat al cas Cooperació sinó per haver fet unes declaracions en contra del partit i de Alberto Fabra. Encara i així, ha decidit abandonar ell mateix el grup i obtenir la condició de diputat no adscrit. Amb aquest acte, evita un cisma al partit, doncs no tots els membres del grup parlamentari haurien votat a favor de l’expulsió.

A més, un altre diputat autonòmic que ja s’havia vist envoltat en problemes judicials, Ricardo Costa, veu avui com el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana s’ha declarat competent per investigar una denúncia contra el diputat per prevaricació, suborn i tràfic d’influències. L’exsecretari general del PPCV es veu envoltat en un nou procés judicial, que es suma al de la causa Gürtel, on està imputat per un delicte electoral i un altre de falsedat documental.

Imatge de Carlos Fabra

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *