Catalunya ens roba

Per què amb aquestes dades hi ha persones que es deixen influenciar i adoctrinar pel nacionalisme tenint en compte que Catalunya té un deute públic de 50.945€ mentre que Madrid ni tan sols arriba a la meitat?

Encara amb la ressaca d’una Diada que se suposava que havia de ser per tots els catalans i que només va ser pels independentistes (ja es va avisar que tots els assistents serien comptabilitzats com a tal), parlaré de xifres.

Perquè està molt bé fer cadenes que, en la meva opinió, haurien d’haver estat aturades i no publicitades per un President de la Generalitat, que se suposa i ha de ser perquè així ho marca la llei un representant del President del Govern a Catalunya. La mateixa llei que li permet ser President de la Generalitat, sí…

Abans d’entrar en xifres, és curiós com la majoria d’enquestes donen una derrota al “sí” per la independència en el supòsit que es modifiqués el finançament per a Catalunya, i és que “la pela és la pela”. També és curiós que es pensi que l’economia de Catalunya milloraria en el cas d’una eventual independència, quan líders europeus han recordat de manera sistemàtica a Artur Mas i companyia que Catalunya sortiria automàticament de la UE i l’euro no tindria cap mena de validesa.

Si ens endinsem en les dades reals que facilita el Ministeri d’Hisenda i, deixant de banda les opinions i sentiments de cadascun, en cap cas Madrid roba a Catalunya.

Comparant aquestes dues CCAA, Catalunya és el territori que més rep en el seu conjunt: mentre que Catalunya rep 19.075 milions, Madrid rep 14.894 milions. D’altra banda, Catalunya rep un percentatge del fons comú de les CCAA superior al pes de la seva població (18% front un 17%) cosa que no succeeix a Andalusia, València o Madrid. Per exemplificar encara més aquestes dades, un català té un finançament nacional de 2.530€ mentre que un madrileny disposa d’una quantitat més baixa: 2.295€.

Per tant, qui roba a qui? Per què amb aquestes dades hi ha qui es deixa influenciar i adoctrinar pel nacionalisme tenint en compte que Catalunya té un deute públic de 50.945€, mentre que el de Madrid no arriba ni a la meitat? I el més divertit de tot plegat és que Catalunya està negociant amb l’Estat ni més ni menys que el seu tercer restat…

Aquest és el cost de l’independentisme i el nacionalisme de qualsevol territori i de qualsevol país. Em sap greu dir que en aquests moments em costa ser català degut al cliché que estan creant des de les institucions polítiques catalanes cap a la resta del país i la resta del món.

Són ja moltes les empreses que han advertit a Artur Mas que, de produir-se la independència, marxarien cap a una altra comunitat d’Espanya. No es pot seguir fent la vista grossa.

La destrucció de llocs de treball, la falta de finançament i la credibilitat que s’obté pertanyent a Europa es perdrien automàticament a Catalunya.

Espero i desitjo creure que aquelles persones que formaven part d’una cadena estaven al corrent de totes aquestes dades.

Per Juan J. Sánchez

Universitari. Dret & Ciències Polítiques. Interessat en temes de política i actualitat.

Twitter: @sanchez_jj

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *