Més proves d’irregularitats a la visita del Papa a València

Per Álvaro Comajuan
Barcelona

Una València commocionada pel pitjor accident de metro d’Espanya, que ara està de nou de rabiosa actualitat, va rebre a Benedicto XVI. Era 2006, i ningú entrellucava una crisi que no només s’ha endut per davant l’economia sinó també el nostre sistema polític, amb un desmuntatge de tota la corrupció que s’havia instal·lat al nostre país.

Amb la fi de la bonança l’oposició política va despertar, i va començar a preguntar-se, a la llum de les recerques judicials, si tots aquells fastos que s’havien celebrat complien amb tots els requisits, entre ells, la visita del Sant Pontífex amb motiu de la V Trobada Mundial de les Famílies a principis de juliol de 2006.

Quan es va saber que la trama Gürtel també tenia a veure amb l’organització de l’acte del Papa, es va sol·licitar informació sobre el seu cost; aquestes sol·licituds van caure en sac trencat i es va haver d’acudir a la justícia, la qual va aconseguir que es desvetllés un cost d’11 milions d’euros. Diners que va anar a parar a Teconsa, una empresa sense experiència i sense solvència demostrada, així com l’oferta més cara de totes les que es van presentar al concurs. Diners que va sortir de la difunta RTVV (Canal 9) cap a una empresa vinculada per la trama corrupta que ha protagonitzat un dels pitjors escàndols de corrupció de la democràcia.

Més tard es va saber que després d’aquest acte es va cometre un delicte fiscal de 600.000€ en l’IVA i en l’Impost de Societats, que també es va adjudicar a dit la seguretat de l’esdeveniment (incomplint la normativa), i ara es coneix que un contractista ha aportat més informació sobre el cas.

D’elles es desprèn que les dates de l’expedient pel qual es va contractar la retransmissió dels actes no quadren, doncs al febrer de 2006, dos mesos abans d’iniciar-se els tràmits, Orange Market ja preparava la cobertura, així com altres manipulacions de dates dins del mateix expedient, la qual cosa demostrarien, de ser veraços els testimonis, la manipulació del procés per adjudicar-lo de forma irregular a una empresa pantalla de la trama Gürtel, quedant-se aquesta més d’un terç del preu del contracte en forma de comissió.

39768_visita-papa-valencia_big

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *