El fiscal demana 4 anys de presó per Miguel Ángel Flores

Per Imma Domènech
Sabadell

Els fets es van produir el passat 1 de novembre de 2012 al Pavelló Madrid Arena, on cinc noies, malauradament, van perdre la vida durant la celebració d’una macro festa de Halloween. La principal causa d’aquesta desgràcia va ser l’excés d’aforament que presentava el Madrid Arena, juntament amb l’obertura d’una porta de càrrega que va ser usada per molts joves per accedir des de l’exterior, provocant una gran allau de persones que volien escoltar de ben a prop el DJ internacional Steve Aoki.

El passat mes de setembre el jutge Eduardo López Palop va processar a setze persones pel cas Madrid Arena, incloent-hi l’excap de la Policia Municipal, Emilio Monteagudo. Aquesta setmana, quasi coincidint amb el segon aniversari de la tragèdia, s’ha presentat l’escrit de la fiscalia amb les peticions de penes referents a cinc homicidis imprudents greus, en concurs ideal amb setze lesions, en creure que no hi ha dol (article 77 del Codi Penal, segons el qual un mateix fet és constitutiu de diferents infraccions penals). A més, les referents a dos delictes d’homicidi per imprudència greu professional que corresponen al servei sanitari.

Com expressa la fiscalia, Miguel Ángel Flores no va actuar correctament en l’exercici de les seves funcions, ja que “es va moure per un clar ànim d’enriquir-se, amb el més absolut despreci a les normes elementals de cura i atenció que li eren exigibles, venent un mínim de 22.800 entrades amb el risc que suposava pels joves assistents; sabent que l’aforament màxim era de 10.620 persones“. Per aquesta raó Miguel Ángel Flores és el processat pel que se sol·licita una pena major, concretament quatre anys de presó i sis d’inhabilitació per l’exercici de la professió d’empresari i organitzador de festes.

Pels altres processats es reclama un any menys de presó, llevat dels encarregats del dispositiu sanitari, Simon Viñals i el seu fill, per qui es demana dos anys i mig degut a dues imprudències greus, i alhora la inhabilitació en l’exercici de la medicina durant sis anys. La diferència és que a aquests últims se’ls acusa de dos delictes d’homicidi per imprudència greu professional i no per cinc homicidis imprudents greus en concurs ideal amb setze lesions.

Respecte a les indemnitzacions, el fiscal sol·licita que el pagament es faci de manera solidària i conjunta entre tots els processats. Les quantitats que es demanen son 173.900€ pels pares de Katia Esteban, Cristina Arce, Belén Langdon i María Teresa Alonso; i 164.500€ pels seus germans; en el cas de Rocío Ocaña es demana una indemnització de 243.587€ pels seus progenitors.

Aquesta petició formulada per la fiscalia és bastant diferent de la formulada pels advocats de les víctimes. Aquests reclamen penes d’entre quinze i vint anys de presó. Concretament, per Miguel Ángel Flores, la sol·licitud és de vint anys de presó per cinc delictes d’homicidi imprudent.

Alhora, des del Ministeri Públic son molt crítics amb l’actuació sanitària que es va desenvolupar aquella fatídica nit, ja que com diuen “es va faltar a les normes més elementals de l’assistència mèdica i sanitària, com per exemple la no utilització d’un desfibril·lador i el no intentar tenir accés a les vies vasculars ni administrar medicació als ferits“; afegint que tots dos van realitzar “insuficients i deficients compressions toràciques sobre les dues noies que van arribar a la infermeria, ometent varies de les actuacions indicades per la correcta reanimació cardiopulmonar de qualitat“.

En canvi, el fiscal demana el sobreseïment de la causa respecte de l’ex cap de Policia Municipal de Madrid, Enrique Monteagudo; i respecte del coordinador de Seguretat de Madrid Espacios y Congresos (Madridec), José Luis Rodríguez Camaño, en creure que “no hi ha indicis suficients per apreciar indicis de responsabilitat criminal”.

Font: eldiario.es
Font: eldiario.es

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *