Restriccions municipals als excessos de Magaluf

Per Llucia Ferrer,

Palma.

Comença la temporada turística a les Balears, i amb ella, l’arribada de visitants britànics a la zona més internacional de Mallorca, Magaluf. 

L’estiu passat les pràctiques habituals del carrer Punta Ballena varen transcendir per ocupar portades i titulars de diaris nacionals i internacionals. El “balconing”, “pub crawling” o “mamading” foren algunes de les activitats més comentades, que ara, l’Ajuntament de Calvià, tracta de restringir.

Magaluf 2015

El ple de Calvià aprovà tres dies abans de les eleccions una sèrie de mesures per controlar els excessos d’alcohol, brutícia i pràctiques sexuals que protagonitzen cada nit les festes de Magaluf.

S’han introduït modificacions a les ordenances municipals de Policia i Bon Govern de Calvià, de Publicitat Dinàmica i la reguladora de l’activitat denominada “pub crawling”. Tots aquets canvis es faran efectius el proper 9 de Juny.

En essència es tracta d’evitar les multituds alcoholitzades per la via pública, així que l’ordenança prohibeix el consum d’alcohol en el carrer, en especial atenció entre les 22:00 i les 8:00 hores. També prohibeix la venta i distribució d’alcohol a la via, així com les aglomeracions de gent.

No obstant, no esta previst que a partir del 9 de Juny es comenci a multar a tots aquells que no respectin aquestes modificacions, sinó que de moment pretenen veure les reaccions del turistes davant la campanya de informació i sensibilització que s’està realitzant per part de l’Ajuntament, i segons aquestes, es passarà a multar als incomplidors.

En quant al “balconing” (tirar-se des de un balcó a una piscina) es preveu la responsabilitat individual del subjecte, ja que posa en perill la seva seguretat i la dels tercers. No seran responsables els establiments on es duu a terme aquesta pràctica.

Per acabar, es preveuen moltes restriccions al “pub crawling”, les famoses excursions etíliques, que només podran fer-se una vegada al dia (antes, es feien tres o més al dia), els seus participants passen de 50 a 20 amb la nova regulació, i a més, hauran d’anar acompanyats d’un guia, un guarda de seguretat i l’establiment haurà de tenir la pertinent assegurança de responsabilitat civil.

Als mallorquins, només ens queda esperar que aquests canvis es facin efectius i que d’una vegada per totes, Mallorca deixi de ser famosa per un petit carrer que no representa ni la bellesa ni l’essència de l’illa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *