Una formació diferent, un aprenentatge únic: Mentoring

Alicia GarbayoPer Alicia Garbayo

Vocal del GAJ Barcelona

Sabem de primera mà el que és ser un advocat jove, coneixem les dificultats d’iniciar-se en l’exercici de l’advocacia i constantment hem tingut la necessitat de que algun company experimentat ens doni un cop de mà. Alguns comencem l’exercici per compte propi, altres, que ens trobem en despatxos grans, petits o, també, mitjans, hem preferit moltes vegades no preguntar determinats dubtes per tal de no transmetre desconeixement o inseguretat…

Som conscients de la necessitat d’oferir un recolzament als dubtes o inquietuds del dia a dia de la tasca professional d’un jove advocat. Per aquest motiu, des del GAJ Barcelona hem instaurat, juntament amb l’ICAB, un projecte educatiu únic, inexistent fins ara, que pretén escurçar la corba de l’aprenentatge i desenvolupar el potencial dels advocats que s’inicien en l’exercici de la professió: el Mentoring.

El Mentoring es tracta d’un treball de cooperació col·lectiva, que es duu a terme mitjançant sessions mensuals de set grups reduïts, relatius a una matèria concreta del Dret. Les reunions o fòrums de debat són supervisats i coordinats per un mentor, expert en aquella matèria i amb una llarga trajectòria professional. Els usuaris del Mentoring poden així plantejar els seus dubtes particulars i les seves inquietuds, per tal de trobar o plantejar possibles solucions de forma conjunta.

En definitiva, consisteix en la transferència de coneixements a través de l’experiència, dins d’un procés predominantment intuïtiu. S’estableix una relació de confiança amb el mentor, que guia, estimula i encoratja als joves advocats, atenent a les seves pròpies necessitats. Així mateix, pretén afavorir la relació i comunicació entre advocats de diferents generacions i de proporcionar un espai de networkig.

Precisament, el Mentoring va néixer com a resposta a la demanda de dos advocats, agrupats del GAJ Barcelona, que van verbalitzar la necessitat de crear un sistema d’ajuda entre lletrats, de manera que, aquells que tenen una trajectòria professional consolidada i una memorable experiència en la pràctica forense, puguin transferir els seus coneixements als advocats que comencen a exercir.

Així, amb el desig de convertir aquesta idea en una realitat, juntament amb el resultat d’un treball constant, ara podem dir que, des de fa dos anys, el Mentoring es troba a l’abast dels joves advocats.

A tot això, a començaments d’aquest estiu es projecta la 3ª edició del Mentoring, amb la il·lusió d’omplir les aules, amb la confiança de crear professionals, amb l’ànim de satisfer necessitats i complir expectatives!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *