L’EYBA com a plataforma per a la defensa de l’advocacia jove europea

Foto Eli_webPer Elisabeth Batista

Presidenta de l’European Young Bar Association

L’European Young Bar Association (EYBA) és una associació amb més de 20 anys de trajectòria, que actualment representa a uns 280.000 advocats joves de tota Europa, i que va ser creada amb la finalitat de representar internacionalment a l’advocacia jove europea. Des de l’EYBA lluitem per fer valer els drets dels advocats joves en l’àmbit Europeu i funcionem com a mecanisme de pressió per denunciar i influir en aquelles lleis que perjudiquen la professió d’advocat.

Un bon exemple va ser la meva presentació d’un informe a Londres, en el marc de la International Weekend del passat setembre de 2014, on es va informar quines serien les conseqüències negatives per a la professió d’advocat en el cas que s’aprovés la Llei de Serveis Professionals- que en aquells moments era projecte de llei- i que, afortunadament, no es va arribar a aprovar. Sorprenentment, diversos companys em van indicar que als seus països existia la mateixa tendència: buidar de contingut la professió d’advocat per afeblir-la; i és que aquesta presentació va servir per conèixer i donar a conèixer les similituds existents en altres països respecte als problemes que hem d’afrontar els advocats.

Així mateix, vaig ser convidada el passat febrer de 2016 al Memorial Jacques Henry, en ocasió de les festivitats de Sant Raimon de Penyafort organitzades per l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona sota el tema “Llibertat vs Seguretat a la Unió Europea: asil i drets dels refugiats i accions de cooperació judicial”. Durant la meva intervenció, vaig destacar el deure moral que ostentem els representants d’associacions i organitzacions d’advocats de fer partíceps als nostres membres dels problemes socials i del poder que ostentem com a juristes i coneixedors de la llei, per detectar i denunciar els incompliments de la mateixa.

Entre d’altres projectes, actualment estem confeccionant un ambiciós informe que té l’objectiu d’esbrinar quina és la situació laboral real de l’advocacia jove europea per poder valorar quines mesures s’han de tenir en compte enfront del que creiem que, probablement, és una situació que requereix certs canvis per millorar les condicions laborals dels joves advocats.

Cap a on vull portar l’EYBA com a presidenta?

Vull incrementar la base de membres i incentivar la seva participació, però, no només als congressos que s’organitzen, sinó també respecte els projectes que s’estan desenvolupant. És crucial poder disposar de contactes a tots els nivells ja que són un actiu molt important per a l’advocat. Les conferències organitzades per l’EYBA, a més d’oferir la possibilitat de conèixer companys d’arreu, suposen la possibilitat d’adquirir coneixements jurídics i comercials que tots els advocat precisem en l’exercici de la nostra professió.

En aquest sentit, crec i aposto per una advocacia jove que ha d’estar unida no només a nivell provincial o estatal, sinó internacional per, d’aquesta manera, poder tenir una veu més forta a la nostra societat i en la defensa dels nostres interessos, cada vegada menys locals i més globals.

És per aquest motiu que un altre dels projectes en els quals estem treballant és la creació d’un llistat d’advocats dins de la web de l’EYBA (www.eyba.org) exclusiu per als membres de l’EYBA que vulguin constar en la mateixa. D’aquesta manera pretenc que la generació de contactes entre els membres de l’EYBA sigui més sòlida i eficient.

A més, crec que l’advocacia jove té molt talent per aportar a la nostra societat, és per això que vam organitzar el passat 30 d’abril una trobada internacional (www.vypbarcelona.com) que va tenir lloc a l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona; on es va subratllar, per exemple, la importància de les xarxes socials a l’hora de buscar feina -fer-ne un ús responsable i mantenir actualitzat el perfil. Un altre aspecte a destacar és que la decisió de treballar per compte d’altri o crear la teva pròpia empresa dependrà de la teva situació professional particular i dels avantatges i inconvenients d’una i altra opció, atenent al teu perfil professional. Durant la trobada també es va subscriure un acord de col·laboració entre l’EYBA i l’ATJA (Associació dels Joves Advocats de Tunísia), la qual cosa és una evidència més la rellevància de crear i mantenir sinèrgies entre els advocats joves.

La propera cita serà a Düsseldorf, entre els dies 23 i 26 de juny, on tindrà lloc la nostre Summer Conference & Annual General Meeting.

A què espereu per a fer-vos membres de l’EYBA i ajudar-nos a donar més veu a l’advocacia europea?

1 comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *