Neix la Càtedra Cuatrecasas-UNIR

Redacció.

UNIR ha aconseguit un acord amb el despatx d’advocats Cuatrecasas per engegar la Càtedra Cuatrecasas que permetrà desenvolupar, de forma conjunta, activitats acadèmiques, docents, investigadores, divulgatives, d’innovació i culturals.

El conveni abasta qualsevol programa de Grau, Postgrau, Màster o Doctorat de l’àrea de Dret i té l’objectiu de col·laborar en el desenvolupament de noves titulacions; finalitat en la qual UNIR es beneficiarà de l’assessorament de Cuatrecasas a l’hora de detallar l’enfocament i les matèries que hauran d’oferir. La participació d’advocats del despatx en la docència enriquirà l’aprenentatge dels alumnes, ja que el despatx compta amb una sòlida xarxa internacional d’oficines pròpies. A més, Cuatrecasas està especialitzat en assessorament legal en assumptes d’alta complexitat i dificultat a nivell nacional i internacional, sobretot en dret empresarial.

No són els únics punts d’un acord que detalla també les activitats formatives que es promouran. Entre elles els tallers virtuals i en directe, en els quals un expert proposa un cas real als participants per al seu debat i resolució, les classes magistrals, les Openclass i els esmorzars amb experts per tractar matèries d’especial interès jurídic i que es retransmetran via streaming.

A més, ambdues entitats col·laboraran en la formació de les pràctiques acadèmiques externes per als estudiants de les titulacions de l’àrea de Dret, així com en la creació de grups de recerca sobre temes d’especial interès que comptaran amb la presència dels millors experts en la matèria.

En paraules de José María Vázquez García-Peñuela, rector d’UNIR, aquesta col·laboració amb Cuatrecasas és de gran importància per a la universitat. “El seu assessorament serà fonamental perquè les nostres titulacions de contingut jurídic es mantinguin permanentment al dia tant en el seu enfocament com en el seu contingut”, valora. No solament això, sinó que la possibilitat de comptar amb els seus professionals de Dret per enriquir “el nostre claustre amb les seves aportacions en la docència permetrà als nostres estudiants estar en contacte amb aquells que coneixen perfectament els problemes que la pràctica diària del tràfic jurídic planteja en l’actualitat”. Les seves paraules han tingut lloc durant la signatura del conveni que el passat divendres s’ha realitzat a la seu madrilenya de Cuatrecasas.

Cuatrecasas ha estat representat pel seu director general, Jorge Badía, qui ha assenyalat que ”ens sentim molt orgullosos de poder col·laborar en la formació dels futurs advocats i ampliar la seva formació. La nostra experiència pot ajudar-los a reforçar noves competències i habilitats, com les comercials i de desenvolupament de negoci, de col·laboració i gestió d’equips, etc. Al mateix temps, per Cuatrecasas és fonamental estar prop dels estudiants i entendre les seves aspiracions, per dissenyar un model de carrera que respongui a les inquietuds de les noves generacions”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *