Cuatrecasas arriba als 270 milions de facturació i concatena set anys consecutius de creixement

Redacció.

Cuatrecasas va aconseguir l’any 2016 uns ingressos totals de 270 milions d’euros, quelcom que representa un 1,5% més respecte a l’exercici anterior i concatena set anys consecutius de progressió econòmica.

Els bons resultats financers han vingut impulsats per la pràctica Mercantil, responsable de gairebé el 40% de la facturació. No en va, la firma segueix sent líder per nombre d’operacions a Espanya segons els principals rànquings de fusions i adquisicions, com Mergermarket, Thomson Reuters i Bloomberg. Les àrees de Fiscal (31,2%), Litigació i Arbitratge (22,6%) i Laboral (8,7%) han contribuït també de forma significativa al creixement de Cuatrecasas.


Jorge Badía, Director General i Rafael Fontana, President executiu de Cuatrecasas

La bona marxa de l’economia mundial, juntament amb el creixent flux inversor al mercat ibèric, ha permès enfortir la pràctica internacional de Cuatrecasas, activitat que representa el 20% del total.

Algunes de les operacions més significatives que confirmen el fort pes de l’activitat global del despatx han estat l’assessorament al Grup Seat Audi Volkswagen per les emissions de gasos NOX, l’OPA de Caixabank a BPI o l’assessorament a Multitel per a la licitació de Red Compartida, el major projecte de telecomunicacions de Mèxic. La firma s’ha fet forta en jurisdiccions estratègiques com Llatinoamèrica i en sectors clau, com Private Equitiy, Venture Capital, Immobiliari o Energètic.

Segons Rafael Fontana, President executiu de Cuatrecasas, “2016 ha estat un any de transformació que ens permet mirar el futur amb optimisme. Seguim decidits a créixer en el plànol internacional, amb el focus posat a Llatinoamèrica i Europa, al mateix temps que mantenim la qualitat i especialització dels nostres serveis, la qual cosa ens permet oferir més valor al client i retenir el millor talent. El nostre Pla estratègic apunta en aquesta adreça.”

Creixement internacional

Cuatrecasas ha donat importants passos per augmentar la seva presència internacional. L’any 2016 el despatx va obrir oficina a Ciutat de Mèxic i va tancar una aliança amb Posse Herrera Ruíz a Colòmbia. “El 2017 serà l’any de la consolidació d’aquestes dues places i continuarem amb la nostra internacionalització”, ha afegit Fontana.

El despatx segueix recollint resultats positius a Europa gràcies a la xarxa de despatxos europeus formada per Chiomenti (Itàlia), Gide (França) i Gleiss Lutz (Alemanya). Amb presència en més de 40 ciutats i gairebé 2.200 advocats, aquesta xarxa ha duplicat el nombre d’assumptes actius referits en els últims tres anys.

Encara en el plànol europeu, l’oficina de Cuatrecasas a Londres capitalitza gran part de l’activitat internacional del despatx. Especialitzada en Dret Financer i Mercat de Valors, l’oficina ha obtingut xifres rècord en generació de negoci.

La firma dóna passos importants també en la seva expansió a Àsia. A la bona marxa de la seva oficina de Shanghái s’unirà aquest any la de Pequín, doncs el despatx acaba d’aconseguir la llicència d’obertura, amb lo que espera poder engegar l’oficina aquest mateix any.

Retenció del talent

Cuatrecasas augmenta la seva plantilla en 40 persones respecte al 2015 amb equip de més d’1.550 col·laboradors en tota la firma dels quals 986 són advocats. Més de la meitat dels seus professionals són dones.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *