Sense advocacia jove, no hi haurà col•legis d’advocats de futur

Maria AventinPer María Aventin

Presidenta del GAJ Barcelona

Celebrem, un any més, el dia de l’advocacia jovent. I un any més, de nou, es necessari reivindicar el paper del Grup de l’Advocacia Jove de Barcelona (GAJ Barcelona) en aquesta professió i, conseqüentment, en aquesta societat. 

Les agrupacions de joves advocats, com el GAJ Barcelona, no són flor d’un dia. L’agrupació que presideixo ha liderat, històricament, la defensa dels interessos i els drets dels advocats joves de Barcelona i Catalunya. Els advocats i advocades de la Ciutat Comtal tenim una llarga tradició en la defensa dels principis i valors democràtics de la nostre societat; una tradició fortament arrelada en els principis fundacionals del GAJ Barcelona, com a primera agrupació d’advocats joves de Catalunya i Espanya, amb més de 50 anys a les esquenes.  

La societat està avançant a passos de gegant i, també, l’advocacia. No obstant això, les agrupacions de joves advocats no poden quedar relegades en institucions històriques, amb més història que present. El GAJ Barcelona, sota la meva presidència, i la d’aquells que em succeeixin, no ho farà mai.

L’advocacia jove de Barcelona representa el present i el futur de l’advocacia jove barcelonina i catalana, i sense menystenir a qualsevol altra col·lectiu, representem i representarem per edat, esperit i lideratge, el grup més representatiu de l’advocacia a Barcelona. 

El 50è aniversari de l’agrupació ha marcat un abans i desprès en aquest esperit de lideratge del GAJ Barcelona; hem pres la decisió de donar un pas endavant, més enllà de la defensa dels drets i interessos dels agrupats, i assumir el paper d’institució activa en la societat.

És per això que fem una crida a tot aquell advocat i advocada jove, però, també als futurs advocats i advocades, a que s’involucrin, amb la seva agrupació, amb el seu Grup de l’Advocacia Jove, amb el GAJ Barcelona. Que expressin les seves inquietuds i els seus problemes, perquè entre totes farem més força per posar fil a l’agulla i trobar, en tot el possible, la solució a aquests. 

El GAJ Barcelona no serà més, únicament, la casa dels joves advocats i advocades de Barcelona. El GAJ Barcelona serà la casa dels joves i els futurs advocats i advocades de la Ciutat Comtal.

No podem mirar, ni mirarem, a una altra banda i pensar que les coses no estan canviant. No podem mirar a una altre banda i deixar indefensos els drets i llibertats dels nostres futurs companys i companyes. Amb la nova regulació i el màster d’accés a l’advocacia els futurs joves advocats cursen els seus estudis de màster obligatori a les pròpies universitat i fan, sense cap mena de dubte, que el seu pas pel Col·legi s’allunyi cada cop més. 

En una època de reivindicacions, creiem, honestament, que ha arribat el moment d’alçar la nostra amb força; que la nostra ensenya sigui la defensa dels drets laborals i professionals dels joves advocats i de les nostres companyes advocades que volen ser mares. Ha arribat el moment de plantar cara, amb fermesa i dignitat, a l’abús laboral dels nostres joves companys i companyes, així com al sostre de vidre que no permet progressar a les nostres companyes de professió.

Nosaltres ens creiem, perquè ho som, la porta d’entrada dels nous advocats a l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona. És per això que, en el nostre 51è aniversari, recuperem el lideratge dins de l’advocacia barcelonina, catalana i espanyola que històricament a pertangut al GAJ Barcelona. Ha arribar el moment d’obrir les nostres portes als futurs advocats i advocades, d’obrir les portes a les universitat i fer que els estudiants de Dret trobin en nosaltres el referent dins del món de l’advocacia.

Sense vida associativa, sense agrupacions de joves advocats del present, no hi haurà col·legis d’advocats en un futur.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *