Per una Advocacia forta i unida

Per José María Alonso

Degà de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Madrid

Aquest passat 20 de juny he tingut l’honor d’exercir d’amfitrió en la reunió de les Juntes de Govern de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Madrid i l’Il·lustri Col·legi de l’Advocacia de Barcelona. La trobada no ha pogut resultar més fructífera, ni tampoc ho hem pogut assumir amb major sentit de la responsabilitat i el mandat, el que ens entreguen per a la seva representació i la defensa dels seus interessos més de 100.000 col·legiats.

Ambdues institucions hem decidit emprendre un camí valent i decidit per col·laborar i cooperar, més enllà del simplement corporatiu, concentrant els nostres esforços i multiplicant el nostre impacte i influència com a referents de l’Advocacia a Espanya i a Europa.

Hem creat grups de treball bilaterals en àrees tan fonamentals com el torn d’ofici o la deontologia, com les seccions o la formació, com els assumptes digitals o l’arbitratge i la mediació. I per descomptat pensarem i prendrem les mesures que ajudin a propiciar la projecció internacional dels nostres companys i companyes.

En absolut s’ha tractat d’un esdeveniment aïllat. Aquest projecte que amb prou feines acabem de posar en marxa esdevé del ple convenciment que comparteix en primera persona el signant d’aquesta tribuna amb la Degana de l’ICAB, María Eugènia Gay, sobre els avantatges que el treball en equip pot produir sobre la pràctica d’un ofici que dia a dia lluitem per dignificar. Perquè pensem que si conquerim els nostres objectius amb entusiasme i amb idees, el retorn no només serà una magnífica notícia per a l’Advocacia sinó per a la societat en el seu conjunt.

En una situació com l’actual, tan necessitada d’impulsos cívics i institucionals, crec modestament que adquireixen més dimensió i força, si cap, aquelles iniciatives que van en la línia de restar tensió i crispació, d’il·luminar i conquerir espais d’enteniment i a arbitrar vies de sortida a processos de conflicte.

Com a lletrats, no podem ser mers espectadors del debat públic. Estem compromesos en la tasca constant d’elevar la veu de l’Advocacia amb major nitidesa i abast que en el passat, sentint-nos especialment concernits per la defensa dels principis i valors democràtics en els quals es fonamenta l’Estat de Dret. Som un element indispensable per a la concòrdia i la convivència ciutadana.

25 de juny de 2018

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *