“A mi m’ho van prohibir”

Per Xènia Serrat.
Barcelona.
 

Dona, mare, bombera, catalana i, per damunt de tot, esportista. Estima la muntanya, la respecta i es desviu per l’esport. Una foto seva amb l’estelada travessant la línia de meta dels Sky Games va donar la volta al món i va posar de manifest la manca de llibertat d’expressió dels esportistes catalans, que veuen negada la possibilitat de córrer defensant els seus colors. Una qüestió amb els límits jurídics i morals desdibuixats que s’acaba barrejant amb esferes polítiques de debat constant. Amb la mateixa força com es decideix a córrer el campionat del món intenta treballar per al país i aportar el seu granet de sorra. Núria Picas ens explica la seva experiència damunt un podi vetat.

La situació actual i la propera parada: 166 quilòmetres al Mont Blanc

Conversem amb una Picas en pretemporada, comença a engegar motors i a preparar-se pel gran salt de cares a l’estiu i, sobretot, per assolir el seu major objectiu d’aquest any.

Els valors de l’esport i els riscos de la muntanya

A la muntanya es viu en companyarisme i solidaritat, la competitivitat queda en un segon terme en algunes situacions i els companys i el seu benestar passen al davant. Ens explica que el respecte a la muntanya és una qüestió fonamental per poder-hi jugar amb els cinc sentits.

El podi vetat i la manca de llibertat d’expressió

Arribem al punt essencial de la conversa, Picas va travessar la meta dels Sky Games amb una estelada alçada i va rebre fortes represàl·lies, ens ho explica amb calma vist des de lluny però també confessa el seu malestar vers la propera temporada. També ens parla del seu posicionament pel que fa a la situació actual de Catalunya i la seva relació amb Espanya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *