“L’European Young Bar Association existeix per defensar els interessos de tots els advocats joves d’Europa”

Per A. Salvador.

Barcelona.

Elisabeth BatistaL’Elisabeth Batista és advocada i, recentment, en representació del Grup d’Advocats Joves de Barcelona, Presidenta de l’European Young Bar Association (“EYBA”), una associació que va ser fundada fa més de 20 anys i que reuneix a advocats joves de tota Europa amb la finalitat d’actuar com una veu unificada per als advocats més joves del vell continent. L’exemple més clar de la diversitat nacional, i a la vegada unitat, que reflecteix l’EYBA es pot trobar en la composició de la seva junta actual, on podem trobar advocats de moltes diversitats nacionalitats. La Vicepresidenta Daniela Alves Valdez és de Londres, la secretaria Nonna Leontieva de St. Petersburg, el tresorer Hekim Hannan de Liverpool, i els vocals Elin Dukes, Nina A. Fuhr i Guillaume Tatoueix són de Londres, Düsseldorf i de Toulon, respectivament. L’anterior president? Andrea Sciarillo, advocat a Roma.

Ens asseiem amb l’Elisabeth en un cafè a Barcelona mentre ens explica com aquests dies no ha pogut quasi ni dormir per procurar que tots els preparatius de la International Weekend que prepara l’EYBA a Londres resulti tot un èxit.

L’EYBA centra una gran part de la seva activitat en fomentar la formació i les sinèrgies dels advocats d’arreu d’Europa. Un bon exemple són els tres cicles de conferències que organitzen cada any a tres ciutats diferents del nostre continent. La temàtica jurídica està sempre present en les conferències que s’organitzen, però, cada vegada més es van imposant sessions de coaching o de desenvolupament de tècniques per a aconseguir clients. Entre aquestes, també hi podem trobar conferències sobre com els advocats podem aprendre a controlar el nostre stress.

Per a l’Elisabeth Batista, l’EYBA “cerca aportar un valor afegit a nivell europeu a l’advocat jove. Malgrat les diferències que hi poden haver en els sistemes jurídics de cada estat europeu, les inquietuds i necessitats dels advocats joves d’arreu d’Europa són molts semblants; formar-se tècnicament amb solidesa i desenvolupar eines per a poder sobreviure en un món on ésser comercials comença a ser un requisit”.

Sobre els assistents que acostumen a acudir a les conferències que organitza l’EYBA, la seva Presidenta ens indica que “es tracta d’una associació internacional on acostumen a acudir-hi molts advocats joves que es dediquen a l’anomenada “advocacia dels negocis”. A tot això, l’Elisabeth ens somriu i ens demana que “no ens deixem enganyar a primera vista. A l’EYBA, també acudeixen advocats especialistes en tota mena de branques del Dret. És molt corrent veure, també, a molts penalistes, entre d’altres, en les conferències que s’organitzen”.

A més del cicle de conferències de Londres, ens explica com ja s’ha decidit que el cicle de conferències de primavera (EYBA SPRING CONFERENCE) és durà a terme del 7 a 10 d’abril de 2016 a la ciutat de Belfast; pel que fa al cicle de conferències d’estiu (EYBA SUMMER CONFERENCE), aquest tindrà lloc del 23 al 25 de juny de 2016 a Düsseldorf. Sobre les temàtiques que abordaran cadascun ens promet que ens mantindrà al corrent.

La formació és un eix vertebrador molt important a el exercici de l’advocacia, però, paral·lelament, també ho és cada vegada més el fet d’establir sinèrgies amb companys de professió dels nostres cercles locals, com també amb companys que exerceixen a altres ciutats, com Berlín o París”, ens explica la Presidenta de l’EYBA. En aquest sentit, ens exposa com el fet de crear vincles professionals i d’amistat està prenent més relleu des de l’EYBA. Aquest fet ha propiciat que des de l’EYBA s’hagi donat un salt a l’oceà atlàntic per signar un conveni de col·laboració amb l’American Bar Association – Junior Division

Tot i així, assistir als congressos que organitza l’EYBA té un cost que pot arribar a dificultar que alguns advocats hi puguin assistir, en aquest sentit l’Elisabeth Batista ens explica com des del Grup d’Advocats Joves de Barcelona, organització membre de la EYBA i de la qual ella hi forma part de la seva junta, s’està treballant molt activament per intentar que el cost no sigui el problema principal, mitjançant la recerca de patrocinadors per a l’EYBA.

Formació, sinèrgies, però també defensa dels interessos comuns

Actualment l’EYBA representa a més de 200.000 joves advocats de tota Europa i més enllà de donar visibilitat a l’Associació, treballar per a la formació i la creació de sinèrgies entre els seus membres, la Presidenta de l’EYBA ens planteja com aquesta Associació és una gran plataforma per defensar, des de la unitat dels advocats joves que representa, els interessos dels seus membres a nivell d’Europa. “Un dels nostres principals objectius és defensar la nostre professió de totes aquelles iniciatives legislatives que puguin afectar a l’exercici de la nostre professió i, en especial, que puguin perjudicar els inicis dels nostres nous advocats”, ens exposa la presidenta de l’EYBA.

Acabem el nostre cafè amb l’Elisabeth Batista, però, abans d’acomiadar-nos li preguntem sobre la feina i la responsabilitat que suporta a l’esquena. Es riu. “Molta feina i responsabilitat. Ahir no vaig dormir mentre comprovava que tots els preparatius del pròxim cicle de conferències a Londres anaven pel bon camí. Però, hi ha experiències i responsabilitat com aquesta que valen la pena viure; influeixen molt positivament a l’exercici de l’advocacia”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *