“El món jurídic està evolucionant a una gran velocitat”

Per A. Salvador.

Barcelona.

Josep Maria Monserrat, economista de professió, va fundar l’any 1982, conjuntament amb Xavier Gros, la firma Gros Monserrat, amb el clar objectiu de prestar serveis a empreses en l’àmbit de la gestió fiscal-comptable i l’assessorament laboral.

El bon saber fer i la inquietud de solucionar necessitats pròpies de tota empresa, van ser els elements clau per convertir la firma en un partner estratègic fonamental per a la prestació de serveis d’assessorament integral legal a empreses. La firma amb un equip de gairebé 70 professionals, ha impulsat recentment la creació de Gros Monserrat Advocats, la branca jurídica del grup Gros Monserrat que aglutina els serveis jurídics de la firma.

josep-maria-monserrat_gros-monserratEn breus, Gros Monserrat complirà el seu 37º aniversari. Com ha evolucionat fins a ser la firma de serveis professionals que és avui?

La firma ha evolucionat basant-se sempre en dos aspectes fonamentals: en primer lloc, l’assessorament en totes les àrees en les quals estem involucrats, buscant l’excel·lència en els nostres serveis, única garantia per fidelitzar als clients i poder treballar en aconseguir nous; i en segon lloc, la proximitat al client, estant sempre al seu costat, sent proactius i accessibles en qualsevol moment.

Oficines a Madrid, Barcelona, Manresa i Sant Cugat. És el caràcter local de Gros Monserrat una aposta a mantenir?

Tenint en compte el creixement constant de la nostra firma en nombre de clients i la dispersió d’aquests en tota la geografia nacional, i seguint el criteri de proximitat al client, hem obert oficines en diferent llocs amb professionals de la zona per poder donar un millor servei i més proper al client.

Cap a on es dirigeix la firma?

Fonamentalment a ampliar la gamma de serveis que podem oferir als nostres clients. Dins del creixement tenim, des de fa més de cinc anys, un pla estratègic per créixer internacionalment. Avui tenim ja aliances amb molts partners a Amèrica a Europa i la zona d’Àsia, que ens permeten garantir un servei global, molt personalitzat i de qualitat.

A dia d’avui ja hem acompanyat a molt del nostre clients en la seva aventura internacional i als quals assessorem diàriament per operar en altres mercats.

Major nombre de clients o clients majors?

Tots. Qualsevol client és important per a nosaltres, i en tots els casos els donem el mateix tracte de proximitat i d’excel·lència en el servei.

El passat mes de juny va saltar a la premsa la vostra aposta per impulsar la prestació de serveis jurídics amb la creació de Gros Monserrat Advocats. Quins motius van impulsar tal decisió?

Des de fa alguns anys, el món jurídic està evolucionant a una gran velocitat. L’aposta de Gros Monserrat Advocats garanteix, més si cap, l’excel·lència i personalització que necessiten els nostres clients, a part de millorar la nostra gestió, en donar més independència en la presa de decisions i més autonomia en el funcionament de la nostra firma jurídica.

Quins són els objectius a curt termini marcats per a aquesta nova línia de negoci?

Créixer definitivament en l’àmbit processal, i en el mercantil, que és el core business del nostre grup professional, sense oblidar altres camps com el penal (compliance), el laboral i el fiscal.

I a llarg termini?

La globalització és una gran oportunitat per als professionals del dret; el nostre gran objectiu és ser una firma present als principals mercats internacionals, per recolzar als nostres clients en el desenvolupament del seu negoci en qualsevol part del món.

En quins mercats pretén competir Gros Monserrat Advocats? Serveis multidisciplinaris o l’especialització?

L’objectiu fonamental és el dret mercantil en totes les seves facetes, orientats als mercats consolidats i els emergents.

Creu que el sector de l’advocacia encara li queda espai per evolucionar?

Absolutament! Tots els sectors econòmics del món tenen futur, el que fa falta és ser creatiu i aportar valor, i el negoci de Gros Monserrat està enfocat des de sempre a aportar aquesta creativitat i valor afegit necessaris per a l’àmbit empresarial.

Serà Gros Monserrat Advocats un actor rellevant a tenir en compte al mercat jurídics els propers anys?

En això estem. Els nostres objectius són clars, apostar per la internacionalització i l’especialització dels nostres serveis jurídics, aportant pro activitat, excel·lència i proximitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *