“Els interessos de l’advocacia jove han d’encarar-se amb valentia i sense servituds”

Per A. Salvador.

Barcelona.

Avui entrevistem a Rosa Manrubia, candidata a Presidenta de la Confederació Espanyola d’Advocats Joves (“CEAJ”). La Rosa és advocada col·legiada a l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Cartagena. Llicenciada en Dret a la Universitat de Múrcia, és sòcia del despatx d’advocats Manrubia Abogados, a més de ser membre d’ENATIC i de l’Executiva Nacional de CEAJ.

Quina és la motivació que t’ha fet presentar-te a Presidenta de CEAJ?

Després de la meva experiència com a membre de l’actual Comissió Executiva, se’m va plantejar l’opció de concórrer després de ser animada per molts companys a fer-ho. Sempre he estat una persona reivindicativa i lluitadora, tractant de canalitzar aquesta defensa dels interessos de la professió i de l’Advocacia Jove a través del meu Col·legi, de CEAJ i de les xarxes socials. Crec que era el meu moment de fer el pas, i tractar de seguir lluitant des de CEAJ per a aquesta defensa dels interessos de l’Advocacia Jove.

Rosa Manrubia

Què ens podries dir dels membres que has escollit per acompanyar-te en aquesta aventura? Són lo bastant representatius de la voluntat del conjunt de l’advocacia jove espanyola?

Estic enormement orgullosa de l’equip que m’acompanya. Són companys amb un gran bagatge en la seva majoria a CEAJ i en les agrupacions de Joves Advocats dels seus Col·legis, que entenen perfectament el que significa la representació institucional i el moviment associatiu. Som un grup de diferents punts d’Espanya, que procedim de les diferents formes d’exercici professional: advocats per compte propi i per compte d’altri, amb despatxos titulars o despatxos familiars, però tots amb la mateixa forma d’entendre la professió.

Convenç-nos; per què votar a la candidatura de Rosa Manrubia?

El nostre projecte s’ha plantejat des del sentit comú. Creiem que els interessos dels advocats joves han d’encarar-se amb realisme i pragmatisme, amb valentia i sense servituds. Els companys ens coneixen i saben del nostre recorregut institucional, no hi ha parany ni cartró, que no ens agraden els sectarismes ni els corrents d’opinió.

Quins aspectes essencials diferencien la teva candidatura de qualsevol altra?

La visió estratègica que tenim de l’Advocacia Jove. Entenem que hem d’encarar els problemes del dia a dia que demanden les agrupacions. De gens serveixen les quimeres ni les promeses edulcorades si darrere no hi ha res. En el nostre cas hem plantejat un programa basat en el que nosaltres exigiríem a la següent Comissió Executiva, amb propostes reals i totalment assumibles, sense fantasies ni projectes que responguin a interessos propis.

I quin és el pilar clau sobre el qual vols sostenir la teva futurible presidència?

La participació directa, la comunicació i la immediatesa. Tenim per davant molts fronts oberts que necessiten d’una resposta àgil i immediata: la reivindicació de la millora de les condicions en el Torn d’Ofici, les millores i demandes de l’advocat jove emprenedor o empresari, les necessitats en matèria de recursos personals i materials de l’Administració de Justícia o els reptes que ens plantegen els nous escenaris digitals. Creiem en el reforç institucional dels Col·legis i volem ser un dels puntals que defensin a aquests davant l’amenaça de la Llei de Col·legis Professionals.

Candidatura Rosa Manrubia

És la vostra una candidatura continuista o rupturista respecte al llegat de Cristina Llop?

La nostra candidatura està basada en un projecte diferent. Ni continuista ni rupturista. Tinc un profund respecte cap a Cristina Llop, a l’equip del qual pertanyo encara, i considero que aquells aspectes que fins ara s’han treballat d’una forma eficient no han de ser tocats. En altres aspectes, lògicament, tenim una visió diferent de fer les coses, i les enfocarem d’una altra manera.

Fins a on arribaries per defensar els interessos dels advocats joves espanyols?

Fins a on faci falta, no et càpiga dubte.

Et veuries capaç de resumir-me la vostra candidatura sota un lema?

Compartim expectatives. Avancem junts.

Abans de finalitzar, sincerem-nos una mica, com funcionen en veritat les eleccions a CEAJ? Guanyen els programes o els Francis Underwood de les relacions personals?

Crec sincerament que guanyen els programes i el tarannà dels candidats.

Ja comença la campanya, com l’esperes?

Espero camaraderia i esportivitat. No oblidem que tots estem en el mateix vaixell i que, el dia després, toca seguir tots junts treballant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *