“CEAJ ha de ser un instrument real i útil pels qui comencin la professió”

Por A. Salvador.

Barcelona.

Avui entrevistem a la Mara Monreal, candidata a Presidenta de la Confederació Espanyola d’Advocats Joves (CEAJ). La Mara és advocada en exercici de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Màlaga, apassionada de la seva professió i del respecte als Drets Humans. Abans de començar l’entrevista ens descobreix una mica d’ella, de com el violí li ha ensenyat que amb perseverança s’aconsegueixen grans obres mestres i l’handbol que un equip sempre és més fort que una persona sola.

Quin és la motivació que t’ha fet presentar-te a Presidenta de CEAJ?

Quan era petita mai vaig pensar que arribaria tan alt, vaig créixer en un col·legi públic una mica conflictiu que em va forjar un caràcter que m’ha portat a voler acabar amb les injustícies des de la infantesa; “em va fer ser una lluitadora”. En arribar al Col·legi, aquesta vegada d’Advocats, hi havia coses que no m’agradaven com s’estaven fent així que vaig reunir a un equip i vam entrar en la directiva del GAJ Màlaga. I podria dir que així ha estat successivament, quan sents la necessitat de lluitar per canviar les coses i que tot sigui més just, com més alt arribis més coses podràs canviar, així que aquí estic avui, postulant-me per ser Presidenta de CEAJ, això sí… sempre amb el suport d’un equip excepcional, sola no seria capaç de fer-ho.

Mara Monreal

Què ens podries dir dels membres que has escollit per acompanyar-te en aquesta aventura? Són lo bastant representatius de la voluntat del conjunt de l’advocacia jove espanyola?

Els meus companys i companyes de viatge són professionals i amics. Aquest mix és perfecte perquè són grans professionals totalment implicats en la seva professió; tots són uns treballadors nats i m’encanta com se’ns il·lumina la cara quan parlem de com hem defensat un cas o de com hem fet alguna cosa important dins de les nostres agrupacions. D’altra banda, som amics, ens tenim moltíssim afecte, el qual ens hem encarregat de generar perquè hi hagi un veritable sentiment d’equip. L’equip és bàsic per superar els entrebancs, per ser més forts en les adversitats i per gaudir dels triomfs. Sense un bon equip no pot sortir un bon treball, perquè estant a gust és com millor es treballa. Amb aquest equip estic segura que podríem aconseguir grans coses i per això sempre demanem el vot per a la candidatura completa.

Convenç-nos; per què votar a la candidatura de Mara Monreal?

Perquè tenim moltíssim potencial per desenvolupar, com ja he dit abans, amb l’equip adequat es poden fer grans coses. Creiem que com a col·lectiu tenim més força i ho utilitzarem per ser més grans, utilitzar les diferències entre nosaltres com a eina de cohesió i no de separació és el que ens farà que aconseguim millores, no solament per al nostre gremi sinó per a la societat en general, perquè no oblidem que som part d’un dels pilars bàsics de l’Estat de Dret. 

El nostre esperit és de lluita i treball, amb aquests hi pensem estar presents en la societat i canviar els estereotips creats.

Quins aspectes essencials diferencien la teva candidatura de qualsevol altra?

El grup inseparable que formem i que potenciem les diferències per englobar un major camp de visió, fent així un treball més minuciós i perfeccionista.

A més no tenim un programa tancat perquè pensem que és essencial adaptar-nos a les circumstàncies per millorar en funció dels mitjans que tinguem i perquè creiem que tots (candidatura o no) hem d’aportar per créixer.

Candidatura Mara Monreal

I quin és el pilar clau sobre el què vols sostenir el teu futurible presidència?

Que CEAJ sigui un instrument real i útil per tots aquells que comencin la professió. Aquest pilar òbviament té molts vessants, prefereixo veure-ho com un arbre ramificat que com un pilar únic, som molts i no podem limitar-nos a un únic cavall de batalla.

És la vostra una candidatura continuista o rupturista respecte al llegat de Cristina Llop?

Per sort em porto grans amics de l’executiva de la Cristina, he après molt i espero que això es noti en la meva manera de portar la presidència en cas que surti escollida, abans de res els hi dec respecte i afecte. Malgrat això, entenc que la meva manera d’entendre el moviment institucional, i CEAJ en concret, segueix una altra perspectiva, potser més social podríem dir. Continuista o rupturista no ho sé, aquesta és simplement la candidatura de Construint Advocacia.

Fins a on arribaries per defensar els interessos dels advocats joves espanyols?

Sí arribo a ser la presidenta faré tot el que estigui a la meva mà i que no excedeixi dels meus principis i moral. Si perdo els meus principis i la meva moral no seria ningú. Veritat, informació, participació i unió.

Et veuries capaç de resumir-me vostra candidatura sota un lema?

Construint Advocacia, l’equip que ho farà realitat.

Abans de finalitzar, sincerem-nos una mica, com funcionen en veritat les eleccions a CEAJ? Guanyen els programes o els Francis Underwood de les relacions personals?

Els programes es poden modelar, poden disfressar-se, poden seguir-se o oblidar-se quan la candidatura al final és escollida, però la sort que ens ofereix CEAJ i la convivència mantinguda és que ens coneixem i la gent sap com som. És això dolent o és bo? doncs segons qui respongui et dirà una cosa o una altra, però crec que és més difícil enganyar en el cos a cos que sobre el paper, i això la gent ho sap.

Ja ha començat la campanya, com l’esperes?

Solament puc parlar per mi i pel meu equip, serem respectuosos i elegants, no ens agrada el joc brut i volem crear no destruir. Ara sí, anirem a per totes amb treball i il·lusió.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *