“Ser un agrupat del GAJ Barcelona serà un orgull per a tot advocat jove”

Per A. Salvador.

Barcelona.

Avui entrevistem a la Maria Aventin, advocada, jove i Presidenta del Grup d’Advocats Joves de Barcelona (“GAJ Barcelona“).

Quina és la motivació que et va fer presentar-te i guanyar les eleccions a Presidenta del GAJ Barcelona?

Vaig decidir fer un pas endavant i liderar el GAJ Barcelona perquè crec en el projecte que defensa l’agrupació. Crec que l’advocat jove necessita tenir una plataforma de suport en els seus primers anys d’exercici professional, per poder millorar les seves condiciones laborals i de formació, així com, per poder tenir millor accés al món laboral. Vaig decidir esdevenir la Presidenta del GAJ Barcelona perquè estic convençuda que és l’agrupació que necessiten els joves advocats per defensar els seus interessos, ajudar-los a obtenir formació gratuïta i de qualitat, així com fer-los partícips de la nostre professió.

Maria Aventin

Què ens podries dir dels membres que has escollit per acompanyar-te en aquesta aventura? Son prou representatius de la voluntat del conjunt d’advocats joves de Barcelona?

Cadascú dels membres que m’acompanyen en el comitè representa un perfil diferent de l’advocacia barcelonina; advocats de grans despatxos, de mitjans i petits, així com d’especialitats diferents. Per què els vaig triar? Perquè són companys compromesos amb la professió, que estimen l’advocacia i que hi tenen una gran vocació.

Vas prometre càrrecs?

No. Tots som iguals; els càrrecs s’han assignat, posteriorment, atenent a la disponibilitat, a la dedicació i a la passió de cadascú cap al GAJ Barcelona.

I, conjuntament, amb aquest equip, ¿què creus que s’hauria de canviar o renovar del GAJ Barcelona?

Lo primer i, per això, vam crear una vicepresidència de comunicació, és fer arribar la nostre feina a tots els agrupats mitjançant la creació de la marca GAJ. El GAJ Barcelona treballa molt dur, diària i setmanalment, per poder oferir formació de qualitat, així com per desenvolupar activitats socials; una de les missions principals del meu mandat és fer arribar la nostre feina a tots els agrupats perquè sàpiguen que el GAJ Barcelona treballa amb i per ells. Volem que el GAJ Barcelona sigui la casa dels joves advocats de Barcelona; per això treballarem dur per fer arribar a tots els advocats joves de Barcelona que el GAJ lluita i lluitarà pels seus interessos i les seves causes. El GAJ Barcelona serà el lobby de l’advocacia jove de Barcelona.

A dia d’avui la veu del GAJ Barcelona és prou escoltada a l’ICAB, el JAC o CEAJ?

Si, ha sigut prou escoltada, però, a partir de la meva presidència i a través de tots els projectes que estem duent a terme estic convençuda que ho serem molt més, així com que tindrem molta més presència i força.

I creus que el Comitè del GAJ Barcelona es prou proper als seus agrupats?

Si, el Comitè del GAJ Barcelona és proper als seus agrupats. L’exemple és clar; quan vaig accedir a la presidència ho vaig fer renovant gran part del comitè amb agrupats que havien contribuït activament amb el GAJ Barcelona i que, encara, podrien aportar moltes més noves idees i projectes des del Comitè. En absolut som un comitè aliè als nostres agrupats, al contrari, som l’altaveu de tots aquells agrupats que ens necessiten per defensar els seus interessos tant individuals com col·lectius.

GAJ Barcelona

Parlem també dels reptes que hauràs d’afrontar com a nova Presidenta del GAJ Barcelona en un any tant especial com el del 50º aniversari de l’agrupació.

El primer repte que ens hem plantejat és el de tornar a reunir i unir a tota l’advocacia que ha participat i ha format part de l’historia del GAJ Barcelona. En aquest sentit, hem organitzat una taula rodona per debatre sobre les relacions entre l’advocacia i l’administració de justícia el pròxim divendres 25 de novembre a l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona i, posteriorment, aquella nit celebrarem el 50º aniversari del GAJ Barcelona a l’Hotel Hilton de Barcelona on volem reunir a tots els advocats joves que formen part de l’agrupació amb tots aquells que volen involucrar-se més en la nostre professió.

Parlem d’alguna de les principals accions que vols portar a terme com a Presidenta.

Un dels pilars principals del meu mandat serà el projecte “Jo també vull ser mare”, a través del qual volem fer possible conciliar ser advocada amb la maternitat. Busquem anar molt més enllà de les condicions de cada empresa, buscant arribar a acords per a la suspensió de terminis i de vistes. Aquest projecte sortirà a la llum en breus i esperem que des dels mitjans de comunicació, com el vostre, ens ajudeu a difondre aquesta iniciativa que pretén transformar l’advocacia i trencar molt sostres de vidre. Així mateix, seguirem treballant en la consolidació del mentoring i en la difusió del catàleg de drets dels advocats joves.

Una altre de les principals accions, si no vaig equivocat, és consolidar el GAJ Barcelona com a marca. Per on començar?

Començarem per difondre què és realment el GAJ Barcelona i com els joves advocats hi poden participar i col·laborar en l’agrupació. Volem que els nostres agrupats i tots els joves advocats sàpiguen que el GAJ Barcelona és el seu altaveu per transformar l’advocacia, una casa on mai se’ls hi negarà ajuda quan els hi faci falta. Ser un agrupat del GAJ Barcelona serà un orgull per a tot advocat jove.

Aquesta setmana el GAJ Barcelona celebra el seu 50º aniversari. Creus que el GAJ Barcelona ha esdevingut l’agrupació que els seus fundadors van idear?

Si. Crec que el GAJ Barcelona segueix defensant amb valentia i passió els drets dels advocats joves, segueix sent una veu important dins de l’ICAB i, prometo que arribarem molt més enllà del que els seus fundadors van idear. Després de 50 anys, el GAJ Barcelona segueix i seguirà més jove que mai.

¿I com és la relació amb els presidents emèrits? ¿Segueixen tenint implicació amb l’agrupació?

La relació és molt bona, són companys que ens segueix de molt aprop en totes les activitats que fem i s’impliquen moltíssim. A més, un dels objectius de la meva presidència és tornar a unir i a implicar de nou tots aquells companys que han format part de la nostre història per enfortir molt més el GAJ Barcelona en la defensa dels interessos dels advocats joves.

Per acabar, com t’agradaria que et recordin els joves advocats barcelonins una vegada acabi el teu mandat?

M’agradaria que em recordessin com una Presidenta que ha treballat amb dedicació, esforç i passió per millorar les condicions laborals dels advocats joves i per fer que el GAJ Barcelona sigui una agrupació on es sentin representats tots els joves advocats i a la que sigui un honor pertànyer.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *