“Nosaltres creiem de debò en l’advocacia jove madrilenya”

Per A. Salvador.

Avui entrevistem a l’Alberto Cabello, advocat i, fins a aquest proper dijous, vicepresident de l’Agrupació de Joves Advocats de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Madrid (AJA Madrid). L’Alberto ha format part durant aquests últims tres anys de l’equip que ha dirigit Juan Gonzalo Ospina i va liderar a l’AJA Madrid cap al seu actual renaixement.

Alberto Cabello

Aquest dijous, no obstant això, l’Alberto ha decidit fer un pas al capdavant i, no únicament alçar-se amb la presidència dels joves advocats madrilenys, sinó revalidar un projecte de llarg recorregut com és el defensat per la sortint Junta Directiva de l’AJA Madrid. Cabello s’enfronta a aquestes eleccions a través de la candidatura Primero Abogacía, formada per 5 advocats de l’executiva sortint i 7 companys nous.

Alberto ens parla amb passió i orgull de tot el treball realitzat al llarg dels últims tres anys. La candidatura Primero Abogacía està decidida a continuar amb el camí començat durant la presidència de Juan Gonzalo Ospina.

El candidat ens parla amb franquesa quan ens exposa que es presenta a President de l’AJA Madrid perquè “nosaltres creiem de debò en l’advocacia jove madrilenya. Hem aconseguit despertar a l’Agrupació i després de tres anys de dedicació i molt esforç pràcticament diaris, hem aconseguit unir a gran part del col·lectiu”. A això, afegeix que “no obstant, Roma no es va construir en tres dies. Encara queda molt per fer, per millorar, i sobretot, molts més companys als quals arribar perquè puguin participar i gaudir de les oportunitats i l’acolliment que l’AJA Madrid els ofereix. Sabem com fer-ho, tenim l’experiència i el coneixement de què funciona i què no, però necessitem revalidar la confiança dels joves amb la candidatura “Primero Abogacía” amb la major participació possible”.

La candidatura Primero Abogacía ha decidit anar més enllà de qualsevol altra candidatura. Cabello ha decidit integrar en el seu equip a advocats i advocades en exercici, però, capaços d’aportar una especialitat addicional que sumi valor al servei a l’agrupat: emprenedors, politòlegs, periodistes, fiscalistes… Diferents edats, diferents cultures, diferents àmbits des dels quals exercir la professió.

El món està canviant constantment i aquests canvis no són aliens a l’advocacia. Per això, la nostra aposta és seguir sent diferents. Considero que l’AJA Madrid no és un fòrum on els membres de l’Executiva promocionin els seus èxits professionals i/o els seus despatxos, ni tampoc perquè donin lliçons als agrupats; sinó que, des del meu punt de vista, ho és perquè amb la seva guia i la seva gestió ajudin als advocats joves a desenvolupar-se amb formació de qualitat, fomentin la companyonia i denunciïn les injustícies a la nostra professió davant les institucions”, ens relata el candidat a la Presidència de l’AJA Madrid.

Candidatura Primero Abogacía

No pot negar-se que la present campanya electoral està sent agressiva per part d’altres candidatures. No obstant això, Cabello ens relata amb molta tranquil·litat que no està centrat en les estratègies de campanya d’altres candidatures, sinó a exposar amb fets i no amb paraules als seus companys agrupats perquè Primero Abogacía ha de guanyar aquestes eleccions.

Puc dir que de tot cor –i no vull tirar-nos flors–, estic orgullós d’aquest renaixement de l’AJA Madrid que hem aconseguit, del treball rigorós així com dels resultats que hem assolit. Ara estem molt centrats a comunicar precisament això, els fets, el que som. A la web de l’AJA Madrid (www.ajamadrid.com) està cada memòria anual d’activitats, a les xarxes socials hi ha constància de cadascun dels actes reivindicatius, de formació i associatius que hem organitzat, de forma altruista, amb la millor voluntat possible i sense cost algun per als agrupats”.

Tot el treball realitzat durant aquests tres anys, sens dubte, abandera la candidatura d’Alberto Cabello al capdavant de Primero Abogacía. Així mateix, es mostra ansiós per posar-se a treballar de nou tan aviat acabin les eleccions. “Encara queda molt per fer i en això estem, analitzant totes les propostes que ens estan fent arribar els agrupats, identificant àrees de millora i fortaleses per aconseguir la nostra fi última: una advocacia jove millor formada, abrigallada i unida”.

El primer que farà Primero Abogacía si guanya les eleccions? “Hi ha moltes prioritats, però, la primeríssima serà agrair la confiança i la participació dels agrupats en el procés electoral. Al seu costat, iniciarem una campanya institucional des de l’AJA Madrid per escoltar les propostes dels companys en aquesta nova etapa. I el següent, serà posar-nos immediatament a treballar en aquestes a més d’anar implementant el programa electoral que està publicat a la nostra web (www.primeroabogacia.com)”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *