Crònica de la IV Jornada del Dret de la Propietat Industrial

Per Víctor Díaz
Barcelona,

 

L’Equip de El Jurista ha assistit a la IV Jornada de Barcelona sobre el Dret de la Propietat Industrial celebrada a la Casa Llotja de Mar de la capital catalana el 28 de novembre, cobrint un dels esdeveniments més importants d’actualitat jurídica.

Sota la direcció del professor Ramón Morral Soldevila, i la col·laboració del Centre d’Economia Industrial i la Cambra de Comerç de Barcelona, han assistit a la trobada un gran nombre de professionals del sector i juristes de reconeguda competència. Al llarg de la jornada s’han abordat les principals preocupacions del sector empresarial i proposat solucions des un prisma jurídic-econòmic, mitjançant el debat participatiu, motiu pel qual la Jornada està dirigida a juristes, economistes, professionals del sector, i aquells que tinguin interès per la matèria.

victor2
Signe distintiu de la marca registrada.

El Dr. Albert Bercovitz, president de la Comissió de Codificació i Catedràtic de dret mercantil, ha estat el primer dels ponents. La seva intervenció ha estat essencial per conèixer les principals novetats que conté el Projecte de Codi Mercantil respecte de l’actual, tractant també aspectes de la propietat de les obres immaterials.

Seguidament ha pres la paraula el Dr. Spyros Maniatis, vingut de la Queen Mary University of London, per tractar les recents reformes de la marca comunitària, la cooperació entre les institucions estatals – europees, i la protecció de les marques en el sí de la Unió Europea.

Intervenen, acte seguit, el Sr. José Antonio Moreno com a director general de l’Associació Nacional de Defensa de la Marca, i el Sr. José Luis Barbero Checa en representació de l’Organització Espanyola de Protecció de la Marca. Ambdós ponents s’han referit a diferents aspectes de la protecció de la marca, els criteris i paràmetres que segueixen les institucions, tot fent referència a jurisprudència recent en l’àmbit internacional.

El Sr. Rafael Gimeno Bayón, magistrat en excedència i ex-magistrat del Tribunal Suprem, ha centrat el nucli de la seva ponència en el recurs de cassació en matèria de propietat industrial. Donat que l’admissió del recurs és una preocupació candent per als serveis jurídics de les empreses, el ponent ha tractat especialment aquest extrem, fent al·lusió a la abundant jurisprudència que hi ha sobre la matèria.

El Dr. Ángel García Vidal, professor de dret mercantil de la Universitat de Santiago de Compostela, ha tractat la distribució i protecció de la marca a internet, tant en el supòsit d’autorització prèvia com en cas contrari. També s’ha referit a la doctrina OKIDATA i a la jurisprudència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, oferint una exhaustiva i completa ponència a l’auditori.

A continuació intervenen la Sra. Elena Cusí, E-Business Manager de Desigual; la Sra. Mariona Baldó, advocada de Nestlé; i la Sra. Rosa Tous en representació de la seva coneguda empresa. Totes les ponents han posat de manifest moltes de les preocupacions actuals de les empreses, també han compartit amb els presents la seva experiència i anècdotes en el món empresarial. Finalment, el Dr. Antoni Serra Ramoneda, president del Centre d’Economia Industrial, ha protagonitzat la cloenda de la Jornada.

Tagged:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *